Agroturizmus étele verseny

A Helyben vagyunk. védjegy az I. Agroturizmus étele versenyen

 A 2025. április 26-27-én Szolnokon megrendezett “ Magyar Gasztronómia Napja” elnevezésű kétnapos rendezvény versenyein belül az “Agroturizmus Étele 2025” versenyen a Helyben Vagyunk. védjegyet használó  helyi termelők és kistermelők kiemelkedtek a tájjellegű, fenntartható és kreatív ételekkel. Az esemény az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Kislépték Egyesület szervezésében valósult meg számtalan támogató szervezettel.A Magyar Gasztronómia Napja jelentőségét növeli, hogy a rendezvény fővédnöke Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Dr. Nagy István agrárminiszter voltak.

 A megmérettetés célja a helyi alapanyagok népszerűsítése és a rövid élelmiszer-ellátási láncok erősítése volt. A verseny során a résztvevők háromfogásos menüvel és egy itallal mutatták be kulináris tudásukat, amelyekben legalább 70%-ban saját vagy helyi termelők alapanyagai szerepeltek. A zsűri, melyben mesterszakácsok és vidékfejlesztési szakemberek foglaltak helyet, kiemelte az ételek terroir jellegét és az innovatív konyhatechnológiai megoldásokat. A rendezvényen Termelői Vásár és Vidékfejlesztési Kiállítás is várta az érdeklődőket, ahol a helyi termelők bemutathatták portékáikat.

A “Helyben vagyunk” Program felajánlásaként a díjazottak  PR és marketing szolgáltatásban részesülnek, amely segíti a helyi értékek láthatóságát, és hozzájárul a nyertesek további szakmai előrelépéshez.

 A “Helyben Vagyunk” védjegyes Bakonyi Porta- Olaszfalu, és az Olaszfalui Házias Ízek ételcsodáit kóstolták a séfek, elismerve alapanyagaik és ételkészítési technológiájuk minőségét.

A “Helyben Vagyunk” védjegy megjelent termelői és karta tagjaik szintén remekül szerepeltek az eseményhez kapcsolódó termelői vásáron és gasztromustrán.

A gasztromustra célja új és minőségi ételalapanyagok, fűszerek és egyéb kulináris élvezetet növelő hozzávalók feltérképezése a magyar kistermelők által előállított élelmiszerek között. A neves séfek szakmai elemzésével utat nyitnak a HoReCa szektor felé, így a termelők meghatározó szerepelőivé vállnak a gasztronómiának és piacra jutási esélyeik jelentősen javulnak.

A gasztomustrán termelőink kimagaslón szerepeltek az előállított termékekkel: Chilidise,Tök Jó Porta – Az Őrség aranya, Porta MészÁsó, Farm Manna, Olaszfalui Házias Ízek, Andi Tészta, Biomalom Róza, Harmónia Öko-kert

Gratulálunk nekik!

A verseny eredményei és további információk a Magyarország Étele közösségi oldalán és honlapján érhetők el.

🔗 További információ – Magyarország Étele

Helyben vagyunk. védjegyeseink bemutatkozása

Megszakítás