Helyben Vagyunk
Mi is az a Helyben vagyunk védjegy program?
Mit jelentenek logóink
Mindegyik logónk olyan helyszíneket jelöl, ahol megtalálhatod a helyi ételeket, helyi termékeket. Ezeken a helyszíneken biztos lehetsz benne, hogy egészséges, helyi alapanyagokból készített finomságokkal találkozhatsz.
Szálláshelyek
Nyitott porták, tájházak
Piacok
Bevásárló közösségek
Éttermek
Falusi vendégasztalok
Szolgáltatásaink
Rövid ellátási lánc szakmai tanácsadás
Üzletviteli, online marketing és és informatikai tanácsadás
Hálózati együttműködés
Csatlakozz a Helyben Vagyunk védjegyhez!
Miért érdemes csatlakozni?
A védjegy képvisel mindent, ami helyi, egészséges és környezet barát. Így a védjegy elnyerésével
Kik csatlakozhatnak?
A védjegyhez csatlakozhat minden olyan szálláshely, nyitott porta, tájház, piac, bevásárló közösség, étterem és falusi vendégasztal, akik megfelelnek az alább említett feltételeknek!
Milyen feltételeknek kell megfelelned?
1. Bolt
Saját weboldalt, vagy online media felület kell működtetned.
A témában havonta 1 db, vagy évi 12 db friss online cikket vagy posztot kell közzé tenned.
Évente 2 „Helyben vagyunk” védjegy szakmai eseményen kell részt venned.
Közös védjegy promóciós akcióban kell részt venned.
Fogyasztói visszajelzésre kell adnod lehetőséget (online vagy helyszín)
Értékesítened kell legalább 5 vármegyei REL terméket, más-más előállítótól.
Barátságos és rendezett, biztonságos, vendégcsalogató a környezetet kell teremtened.
Az értékesített REL vármegyei termékek előállítóinak, vagy gazdaságok képeit a helyszínen meg kell jelenítened.
Törekedned kell kézműves termékek, kézműves anyagok előállítására.
Törekedned kell a fenntartható védjegyes, REL termékek értékesítésére.
2. Nyitott porta
Saját weboldalt, vagy online media felületet kell működtetned.
A témában havonta 1 db, vagy évi 12 db friss online cikket vagy posztot kell közzé tenned.
Évente 2 „Helyben vagyunk” védjegy szakmai eseményen kell részt venned.
Fogyasztói visszajelzésre kell adnod lehetőséget (online vagy helyszín)
Értékesítened kell saját REL termékedet, és/vagy más vármegyei REL termékét, védjegyes Karta Tag REL termékeit, illetve bemutatni vármegyei termékeket.
Barátságos és rendezett, biztonságos, vendégcsalogató a környezetet kell teremtened, illetve illemhelyet és kézmosdót kell biztosítanod a vendégek részére.
Évente 4 nyílt programot kell meghirdetned, és ezt az esemény előtt megküldeni a PHTK-nek.
Az értékesített ételek alapanyagai között minél többnek kell lennie a saját termékednek, vagy más REL terméknek, HÍR, Nemzeti Parki, BIO, Uniós árujelzésű, védjegyes termékeknek.
Étkeztetés esetén, az étlapon vagy az étkeztetés helyén, vagy online a felhasznált, értékesített vármegyei REL termékek előállítóit, vagy gazdaságukat meg kell jelölnöd.
Törekednek kell a kézműves termékek, kézműves anyagok előállítására.
Közös védjegy promóciós akcióban kell részt venned.
Fedett fogadótérrel kell rendelkezned.
3. Szálláshely
Saját weboldalt, vagy online media felületet kell működtetned.
A témában havonta 1 db, vagy évi 12 db friss online cikket vagy posztot kell közzé tenned.
Évente 2 „Helyben vagyunk” védjegy szakmai eseményen kell részt venned.
Fogyasztói visszajelzésre kell lehetőséget adnod (online vagy helyszínen).
Értékesítened kell saját REL termékedet, és/vagy más vármegyei REL termékét, védjegyes Karta Tag REL termékeit, illetve bemutatni vármegyei termékeket.
Barátságos és rendezett, biztonságos, vendégcsalogató a környezetet kell teremtened.
Évente 4 db REL termékkel összefüggő szállástematikát kell meghirdetned, és ezt az esemény előtt kell megküldened a PHT-nek.
Az értékesített ételek alapanyagai között minél többnek kell lennie a saját termékednek, vagy más REL terméknek, vagy HÍR, Nemzeti Parki, BIO, Uniós árujelzésű, védjegyes termékeknek.
Étkeztetés esetén, az étlapon vagy az étkeztetés helyén, vagy online a felhasznált, értékesített vármegyei REL termékek előállítóit, vagy gazdaságukat meg kell jelölnöd.
Törekednek kell a kézműves termékek, kézműves anyagok előállítására.
Közös védjegy promóciós akcióban kell részt venned.
Évente 4 db, REL termékkel összefüggő szállástematikát kell meghirdetned, és ezt az esemény előtt megküldened a PHTK-nek.
4. Vendéglátóhely
Saját weboldalt, vagy online media felületet kell működtetned.
A témában havonta 1 db, vagy évi 12 db friss online cikket vagy posztot kell közzé tenned.
Évente 2 „Helyben vagyunk” védjegy szakmai eseményen kell részt venned.
Fogyasztói visszajelzésre kell adnod lehetőséget (online vagy helyszín)
2 évszakban, évenként 4 alkalommal kell meghirdetned, és megvalósítanod védjegyes vármegyei REL termék programot, szezonális fogást/menüt, és ezt az esemény előtt meg kell küldened a PHTK-nek.
Barátságos és rendezett, biztonságos, vendégcsalogató a környezet kell teremtened.
Ételkínálatodhoz 2 vármegyei REL termelőtől kell beszerezned az étel alapanyagot a termelői napokon, vagy állandó kínálatodban.
Ételkínálatodban vármegyei REL termelő, vagy REL feldolgozó késztermékét (étel vagy ital) is felhasználhatod a termelői napokon, vagy állandó kínálatodban.
Az étlapodon, a vendéglátóhelyeden, vagy online felületeden a REL termékek előállítóit, vagy gazdaságukat meg kell jelenítened.
Törekednek kell a vármegyei REL termékek bemutatására, vagy értékesítésére.
Törekednek kell a kézműves termékek, természetes anyagok használatára.
Közös védjegy promóciós akcióban kell részt venned.
5. Helyi Termelői Piac
Saját weboldalt, vagy online media felületet kell működtetned.
A témában havonta 1 db, vagy évi 12 db friss online cikket vagy posztot kell közzé tenned.
Évente 2 „Helyben vagyunk” védjegy szakmai eseményen kell részt venned.
Fogyasztói visszajelzésre kell adnod lehetőséget (online vagy helyszín)
Meg kell jelenítened a REL arcképcsarnokot, gazdaságképeket (online/ helyszínen).
Meg kell különböztetned (jelöléssel vagy térbeni elkülönítéssel) a termelőket, a
feldolgozókat, kereskedőket. (a helyszínen, illetve online).
75%-ban a vármegyében előállított REL terméket kell kínálnod.
Évente 2 REL tematikus napot kell megrendezned a piacon és ezt megküldeni a PHT részére.
Működési- vagy házirendedben szerepel a rendezettség, az együttműködés, és a kulturált viselkedés.
Közös védjegy promóciós akcióban kell részt venned.
Hozzájárulsz a helyszínen készült kép- és hangfelvétel közzétételéhez.
Évente 1 alkalommal fotót kell készítened egy-egy értékesítő termékeiről, és ellenőrzés napokon belül az előállítás helyszínén.
Évente 2 belső szakmai fejlesztést kell szervezned az értékesítők és szervezők részvételével.
Évente 2 nyílt gazdaságbejárást kell szervezned fogyasztók részére.
Évente 1 részvételi minősítést kell végezned a helyszínen.
Keress minket bizalommal!
Amennyiben érdeklődsz a szolgáltatásokkal illetve az együttműködési lehetőségekkel kapcsolatban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon!